Com funciona?

Tots som responsables de donar el servei ofert amb garanties d’èxit. El banc només serveix com a eina de gestió de la informació de soci@s i d’intercanvis, com a mitjà de contacte entre soci@s i com a possible mediador de conflictes, però mai com a responsable per la qualitat del servei ofert. La responsabilitat en els intercanvis que es duen a terme és únicament de les persones implicades en els mateixos.

Cada soci@ es compromet a acceptar la mediació del banc del temps en els conflictes que puguen sorgir i que no s’hagen pogut solucionar directament entre soci@s. En aquest cas, el banc analitzarà el conflicte, i recomanarà una solució.

El contingut de la informació de soci@s inscrits al banc és confidencial i no està permesa la seua difusió per a fins aliens a aquest.

Cada soci@ es compromet a acceptar les normes del Banc del Temps de Russafa. El seu incompliment pot portar implicada la suspensió. En cas d’incompliment d’alguna de les normes generals, l’equip gestor valorarà el tipus de suspensió. Cas de no complir algún dels apartats de «QUÈ NO FER», aquest fet podría portar asociada la baixa al banc.

COMPTE DEL TEMPS

Cada soci@ és responsable del seu compte de temps i podrà administrar com vullga tenint en compte el següent:

  • El nombre d’hores que dóna i que rep han d’estar compensades, si es desajusten l’equip gestor l’informarà perquè es redueixca el desajust, consultant als afectats.
  • Cada soci@ serà titular d’un compte del temps que podrà consultar a través de l’equip gestor. Disposarà d’un xec d’intercanvi que utilitzarà en el moment de «pagar» el servei a altr@ soci@ i informarà a l’equip gestor del temps consumit i de la qualitat de l’intercanvi realitzat.
  • La Unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereix o es demana. Si el temps del servei és menor als 60 minuts, s’ajustarà a valors de mitja hora. El valor del servei és el temps que es triga a fer-ho (inclou els trasllats fins al lloc on es realitzarà).
  • La baixa és voluntària i automàtica, prèvia sol·licitud de l’usuari al grup de gestió.

NORMES GENERALS PER UTILITZAR EL SERVEI

  1. A l’hora d’oferir o demanar un servei a l’equip gestor cal donar tota la informació possible del mateix: durada, materials, horaris disponibles (o necessaris), descripció de l’activitat que es presta o sol · licita, etc.
  2. Assegurar-se que l’altra persona entén el que farà abans que comence a fer-ho.
  3. Contactar amb qui rep el servei amb temps suficient, si no pots oferir el servei o si has cancel·lar.
  4. Els usuaris del servei es comprometen a cumplimentar i entregar els xecs pel temps estipulat una vegada conclòs el servei.
  5. Cal entregar a l’equip gestor el xec amb el servei realitzat perquè actualitze els comptes de temps quan abans.
  6. Siga pacient i obert@. Estem per compartir i conèixer altres persones.
  7. Respecteu als altres, és bàsic per a qualsevol tipus de relació.
  8. Les despeses originades pel servei (materials, ingredients, etc) seran sempre per compte de la persona que el reb.

QUÈ NO FER:

  1. No fumar en el lloc de altres usuari@s sense el seu consentiment.
  2. No accepte o done mai diners ni propines.
  3. No utilitzeu alcohol ni drogues mentre oferiu els serveis.
  4. No compreu alcohol ni tabac a altres usuari@s.

DRETS DEL@S  SOCI@S:

  • Ser tractades amb dignitat, cura i respecte.
  • Rebre el crèdit necessari per les hores proporcionades.
  • Poder gastar el seu crèdit en serveis oferts per altres usuari@s.
  • Mantenir la privacitat i confidencialitat que desitge.
  • Ser valorades.
  • Ser tractades justament.

DEURES DELS I LES SOCI@S:

  • Respectar la privacitat i confidencialitat de altres usuari@s.
  • Mantenir els compromisos amb altres usuari@s.
  • Passar-ho be i compartir les experiències.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

L@s soci@s son responsables de dar el servicio ofrecido con garantías de éxito. El banco sólo sirve como herramienta de gestión de la información de soci@s y los intercambios, como medio de contacto entre soci@s y como posible mediador de conflictos, pero nunca como responsable por la calidad del servicio ofrecido. La responsabilidad en los intercambios que se llevan a cabo es únicamente de las personas implicadas en los mismos.

Cada soci@ se compromete a aceptar la mediación del banco del tiempo en los conflictos que puedan surgir y que no se hayan podido solucionar directamente entre soci@s. En este caso, el banco analizará el conflicto, y recomendará una solución.

El contenido de la información de l@s soci@s inscritos en el banco es confidencial y no está permitida su difusión para fines ajenos al mismo.

Cada soci@ se compromete a aceptar las normas del Banco del Tiempo de Russafa. Su no cumplimiento puede llevar acarreada la suspensión. En caso de incumplimiento de alguna de las normas generales, el equipo gestor valorará el tipo de suspensión. En caso de incumplir alguno de los apartados de «QUE NO HACER», podría acarrear la baja en el banco.

CUENTA DEL TIEMPO

Cada soci@ es responsable de su cuenta de tiempo y podrá administrarlo como quiera teniendo en cuenta lo siguiente:

  • El número de horas que da y que recibe tienen que estar compensadas, si se desajustan el equipo gestor le informará para que se reduzca el desajuste, consultando a los afectados.
  • Cada soci@ será titular de una cuenta del tiempo que podrá consultar a través del equipo gestor. Dispondrá de uncheque de intercambio que utilizará en el momento de “pagar” el servicio a otr@ soci@ e informará al equipo gestor del tiempo consumido y de la calidad del intercambio realizado.
  • La Unidad de intercambio es la hora, independientemente del servicio que se ofrece o se demanda. Si el tiempo del servicio es menor a los 60 minutos, se ajustará a valores de media hora. El valor del servicio es el tiempo que se tarda en hacerlo (incluye los traslados hasta el lugar donde se va a realizar).
  • La baja es voluntaria y automática, previa solicitud del usuario al equipo gestor.

NORMAS GENERALES PARA UTILIZAR EL SERVICIO

  1. A la hora de ofrecer o demandar un servicio al equipo gestor es necesario dar toda la información posible del mismo: duración, materiales, horarios disponibles (o necesarios), descripción de la actividad que se presta o solicita, etc.
  2. Asegurarse de que la otra persona entiende lo que va a hacer antes de que empiece a hacerlo.
  3. Contactar con quien recibe el servicio con tiempo suficiente, si no puedes ofrecer el servicio o si debes cancelarlo.
  4. L@s usuari@s del servicio se comprometen a cumplimentar y entregar los cheques por el tiempo estipulado una vez concluido el servicio.
  5. Es necesario entregar al equipo gestor el cheque del servicio realizado para que actualice las cuentas de tiempo de l@s implicad@s cuanto antes.
  6. Sea paciente y abiert@. Estamos para compartir y conocer a otras personas.
  7. Respete a los demás, es básico para cualquier tipo de relación.
  8. Los gastos originados por el servicio (materiales, ingredientes, etc) serán siempre por cuenta de la persona que lo recibió.

QUÉ NO HACER:

  1. No fumar en el lugar de otr@s usuari@s sin su consentimiento.
  2. Nunca acepte ni de dinero ni propinas.
  3. No use alcohol ni drogas mientras ofrece los servicios.
  4. No compre alcohol ni tabaco a otr@s usuari@s.

DERECHOS DE L@S SOCI@S:

  • Ser tratad@ con dignidad, cuidado y respeto.
  • Recibir el crédito necesario por las horas proporcionadas.
  • Poder gastar su crédito en servicios ofrecidos por otr@s usuari@s.
  • Mantener la privacidad y confidencialidad que desee.
  • Ser valorad@.
  • Ser tratad@ justamente.

DEBERES DE L@S SOCI@S:

  • Respetar la privacidad y confidencialidad de otr@s usuari@s.
  • Mantener los compromisos con otr@s usuari@s.
  • Divertirse y compartir las experiencias.

Deja un comentario